Veelgestelde vragen (FAQ)

Omtrent plaatsing:

Er is mij een plaatsing aangeboden maar ik wil pas na de vakantie/over 2 maanden/over een halfjaar starten, kan dat? Een plaatsing kan maximaal een maand vooruitgeschoven worden.

Is het mogelijk om de plaatsing tijdelijk stop te zetten (i.v.m. vakantie)? Nee, als je een plek opzegt, zal deze worden aangeboden aan het eerstvolgende kind op de wachtlijst.

Mijn kind is afwezig, kan ik deze dag inhalen of restitutie krijgen? Er is geen mogelijkheid tot restitutie, de dag kan binnen 14 dagen ingehaald worden. Mocht er geen plek zijn om de dag in te halen dan vervalt deze.

Omtrent facturatie:

Hoe komt het dat de factuur elke maand hetzelfde is terwijl het aantal opvangdagen soms verschilt? De factuur is gebaseerd op een jaartarief, hierin zijn alle openingsuren en sluitingsuren meegenomen. Dit is verrekend naar een maandtarief dat voor alle weekdagen gelijk is.

De school is eerder uit, krijg ik een extra factuur voor deze uren? Nee, dit is al verrekend in het jaartarief.

Betaal ik voor een wettelijke feestdag? Nee deze uren zijn verrekend in het jaartarief. Deze dagen kun je hierdoor ook niet ruilen.

Betaal ik voor een sluitingsdag (studiedag, teamdag, 4e week zomervakantie, wintersluiting (27 december tm 31 december)? Nee deze uren zijn verrekend in het jaartarief. Deze dagen kun je hierdoor ook niet ruilen. De sluitingsdagen worden verdeeld over de weekdagen.

Bso pakketten

Wat is het verschil tussen een totaalpakket en een schooldagenpakket? Zie onze uitleg op deze pagina

Ik heb een schooldagen pakket (zonder studiedagen of vakantiedagen), hoe komt het dat ik toch een volledige maandfactuur krijg (februari, mei, augustus, oktober)? In de berekening van het jaartarief zijn de dagen dat je geen opvang geniet (studiedagen en vakantiedagen) verrekend. In maanden waarin geen vakantiedag/studiedag valt betaal je voor minder uren dan je afneemt. In de maanden waarin wel vakantiedagen/studiedagen vallen betaal je voor meer uren dan je afneemt.

Ik heb een schooldagenpakket, als ik een studiedag/vakantiedag toch wil afnemen, waarom betaal ik dan voor de volledige dag? De middaguren (die je niet zou afnemen als je de dag niet extra zou willen) zijn niet meegerekend in het jaartarief. De volledige dag zijn dus extra uren.

Kan ik op een vakantiedag/studiedag ook een halve dag afnemen? Nee, je kan enkel de volledige dag afnemen. Mocht er een uitstapje gepland zijn die dag dan zorgen we dat we om 17.00 uur weer terug op locatie zijn.